Стипендии до 50% за средно образование във Великобритания

Ако се интересувате от престижно средно образование във Великобритания в комбинация с достъпни такси за обучение, не пропускайте да се запознаете с някои от най-реномираните международни пансионни училища в Обединеното кралство и атрактивните възможности за стипендии, които предлагат!

 

Стипендиите се отпускат на база висок академичен успех или постижения в областта на изкуството, музиката и спорта!  Стипендиите достигат до 50%, като някои от тях покриват част от таксата за обучение, а други се начисляват върху таксата за обучение и настаняване.

 

Кампанията е насочена към ученици, които желаят да продължат образованието си в чужбина след 7-ми, 8-ми или 10-ти клас.

CATS Colleges

CATS Colleges са едни от най-реномираните международни колежи във Великобритания (Кеймбридж, Кентърбъри, Лондон) и САЩ (Бостън).

От основаването си през 1952 г. те се нареждат сред най-иновативните и успешни международни учебни заведения за езиково и академично обучение.

Колежите предлагат широк спектър от образователни програми: GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course, Academic English и High School Diploma ( Cats Academy Boston).

 

CATS Colleges предлагат стипендии до 40% отстъпка от таксата за обучение, валидни за 4-те колежа в Cambridge, Canterbury, London и Boston

Bosworth College

Още от създаването си през 1977 г. Bosworth College се радва на завидна репутация и до днес остава едно от най-търсените пансионни училища в UK от международните ученици.

 

В Bosworth College 50 % от учениците са от Великобритания, а останлите 50% са международни ученици.

 

Освен обучение в международните програми GCSE, A-level, BTEC Business Course, колежът предлага и програмата Oxbridge Preparation, която подготвя учениците за кандидатстване в най-елитните висши учебни заведения на Острова.

 

70 % от завършилите Bosworth College продължават образованието си в ТОП 30 на най-добрите университети в света като: Oxford, Cambridge, King’s College London, Queen Mary University, London и др.

 

Любопитен факт е, че Bosworth College и тази година предоставя възможност на българските ученици да се възползват от такси за обучение, каквито заплащат връстниците им от Великобритания (не международни такси).

В допълнение към това, училището предоставя стипендии в размер на 40 %, които се начисляват върху тези по-ниски такси.

Bournemouth Collegiate School (BCS)

Bournemouth Collegiate School e традиционно британско училище. Възпитаниците на колежа са около 640, като освен ученици от Великобритания, в него се обучават международни ученици от над 20 държави.

 

Мисията на колежа е фокусирана върху цялостното развитие на учениците.

 

Bournemouth Collegiate School предлага програмите: А-level, GCSE, iGSCE, Pre A-Level, Medical и Oxbridge Preparation.

 

Освен с високите академични постижения на своите възпитаници, Bournemouth се гордее и с успехите им в областта на изкуството и спорта.

 

Учебното заведение разполага със спортни академии по: футбол, баскетбол, бадминтон, гребане, ръгби, плуване, тенис и триатлон.

 

Колежът отпуска стипендии до 30 % от таксите за обучение.

Еarlscliffe School

Еarlscliffe School е елитно пансионно училище с отлични условия за обучение и настаняване.

 

Колежът акцентира върху обучението в малки групи – средно по 9 ученици. Степента на усвояване на учебния материал се отчита чрез седмична проверка на т. нар. система TRAC (Test, Rank and Coach). Амбицията на преподавателите е да подготвят своите възпитаници за прием в най-престижните университети в Европа и САЩ.

 

Еarlscliffe School предлага програмите A-Level, International Transition Year, Diploma in Business Management, Foudation Year.

 

Учебното заведение отпуска стипендии, които покриват до 50 % от пълната такса за обучение и  настаняване.

DLD College London

DLD College London е е един от най-реномираните международни колежи във Великобритания!

 

Кампусът на учебното заведение се намира в сърцето на Лондон срещу сградата на британския парламент.

 

През 2020 учебното заведение печели две престижни национални отличия за „най-добро частно“ и „най-добро пансионно училище“ във Великобритания (Brewin Dolphin Special Judges’ Award for Independent School of the Year 2020 and Independent Boarding School of the Year 2020).

 

DLD College London предлага програмите GCSE, A-Level, BTEC, Foundation и др.

 

DLD College London отпуска стипендии, които покриват до 40% от таксата за обучение.

Tettenhall College

Tettenhall е елитен колеж в област Мидландс, Централна Англия.

 

Учебното заведеие разполага с малки по размер класни стаи, съвременна материално-техническа база и силно мотивиран преподавателски състав.

 

Особена гордост представлява построената научна лаборатория, която носи името на Артър Хардън – възпитаник на Тетънхол и носител на Нобелова награда за химия.

 

Образователните програми, които предлага Tettenhall College, включват: GSCE, A-level Foundation Year, A-level

 

Колежът отпуска стипендии, които покриват до 30% от общата такса за обучение и настаняване.

Myddleton College

Myddelton College е едно от водещите пансионни училища в Обединеното кралство.

 

Колежът предлага уникална комбинация от иновативно обучение в крак с 21 век и най-доброто от британското традиционно образование.

 

Благодарение на сътрудничеството си с Microsoft,  Myddleton College подготвя учениците за съвременния технологичен свят от най-ранна възраст.

 

Наред с отличната академична подготовка, колежът предлага разнообразна гама от изкуства, спортни дейности и дейности на открито.

 

Програмите, които предлага Myddleton College, включват: GCSE, A Level и Immersion Programme, предназначена специлано за международните ученици.

 

Училището отпуска стипендии за академични, спортни и музикални постижения в размер на 25 % от пълната такса, която включва обучение и настаняване.

Chase Grammer School

Chase Grammer School e разположено в сърцето на Англия, в Уест Мидландс.

 

Колежът се отличава с първокласно образование, високи академични постижения и мотивация на възпитаниците, които продължават образованието си в университети като Кеймбридж, Бат и Уорик.

 

Училището предлага ексклузивна програма Chase Football Academy Academic Premium, която включва 4 тренировки по футбол седмично с треньори от Астън Вила и възможност за срещи с професионални футболисти.

 

Chase Grammer School предлага следните програми: GSCE, A-Level, Pre A-Level Programme, International Foundation Diploma

 

Колежът отпуска стипнедии, които покриват до 50% от пълната такса за обучение и настаняване.

9. D’Overbroeck’s College, Oxford

D’Overbroeck’s College се намира в старинния академичен Оксфорд, близо до центъра на града. Колежът се ползва с репутацията на престижно интернационално пансионно училище. Той предлага едни от най-добрите подготвителни програми за кандидатстване в британски университети.

 

Голяма част от възпитаниците на колежа продължават образованието си в институции като: Imperial College, York, LSE, Edinburgh, UCL, Queen Mary, Lancaster, а 10% от тях са приети в Oxford или Cambridge.

 

D’Overbrooks предлага програми на ниво: IGCSE, Pre-GCSE, A-Level

 

Колежът d’Overbroeck’s College отпуска стипендии и награди на ученици с изключителни постижения и потенциал, които имат значителен принос към училищния живот и общност. Стипендиите достигат до GBP 6000 отстъпка от таксите за обучение.

Ако желаете да получите допълнителна информация, свързана с кампанията за стипендии и условията за участие в нея, попълнете регистрационната форма, която следва: